Smakosze zjechali do Kozłówki
Opublikowano:
Autor: Sylwia Wodzińska
Przeczytaj również:
KulturaPonad 150 produktów zaprezentowano w tegorocznym finale ogólnopolskiego konkursu na najlepsze tradycyjne specjały „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. 19 lipca degustatorów z całej Lubelszczyzny gościło Muzeum Zamoyskich w Kozłówce. Gospodarze popisali się pejzanką - zupą, którą częstowano gości weselnych Michała i Marii Zamoyskich oraz rarytasem czyli sałatą à la Zamoyski.
O nominację do ogólnopolskiego tytułu „Perła 2015”, przyznawanego najlepszym produktom i potrawom z różnych regionów kraju podczas wrześniowego finału w Poznaniu, ubiegało się w Kozłówce ponad 150 produktów.
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE