11 lutego, Alicja Łebkowska, Natalia Blicharz, Kasia Sierant i Ola Gaweł przygotowały "II Strefę witamin", a w niej zdrowe kanapki na razowym pieczywie. Uczniowie degustowali kanapki z twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką, posypane zielonym koperkiem, a także kanapki z pastą jajeczną.
Soki owocowe, pomarańczowy, jabłkowy, marchwiowy i z buraka oraz sałatka owocowa - to propozycja kolejnej grupy uczennic, na kolejną "III Strefę witamin". 3 marca swoją "wizję zdrowia" realizowały: Weronika Gdula, Kinga Prażmo, Karina Góralska i Patrycja Pindłowska
- informuje Małgorzata Wysoczyńska z gimnazjum nr 2 w Lubartowie.
Po raz czwarty "Strefa witamin" zagościła 10 marca 2016 r. Choć tym razem królowały słodkości, nie zabrakło też witamin. Wiktoria Antoniak, Weronika Gdula, Patrycja Pindłowska, Alicja Pietrzela, Marlena Sędowska i Iga Piskorska przygotowały sernik z galaretką, owocami i bitą śmietanką, ciasto czekoladowe, muffiny, truskawki i pomarańcze w czekoladzie oraz napój czekoladowy.
Jagoda Dziuba, Gabrysia Hudaś, Gabrysia Wojtaś i Laura Florek to autorki kolejnej "Strefy zdrowia", która przebiegała pod hasłem "Białko i wapń! Udana para". Były cztery rodzaje żółtego sera.