Dnia 15 marca w naszej szkole rozpoczęliśmy cykl imprez w związku z „Tygodniem Sportu”.
Uczniowie klasy II p przygotowali i zorganizowali kiermasz zdrowej żywności pod hasłem „Dieta sportowca”. Młodzież naszej szkoły mogła spróbować świeżych soków z pomarańczy i jabłek. Sprzedawane były również sałatki, pyszne kanapki z warzywami, musy owocowe i pełnoziarniste ciasteczka. Uczniom bardzo spodobał się ten pomysł, stoisko cieszyło się dużym zainteresowanie, co oznacza, że wszyscy jesteśmy świadomi znaczenia zdrowej diety w naszym życiu.
Obok kiermaszu Pani Anna Borówka- nauczyciel chemii, przy wsparciu gimnazjalistów, przygotowała kącik informacyjny na temat składu chemicznego różnych środków spożywczych i ich wpływu na zdrowie sportowców. Poza tym rozdawano ulotki z „piramidą żywienia” opracowaną dla sportowców ćwiczących pięć godzin dziennie.
Kolejne dni „Tygodnia Sportu” przyniosą równie ciekawe wydarzenia, o który będziemy informować.