Opublikowano: Aktualizacja:
Autor:

Sławomir Czerniak odwołany ze stanowiska prezesa PGK w Lubartowie. Jest następca - Zdjęcie główne

Sławomir Czerniak

Przeczytaj również:

Informacje lubartowskie Sławomir Czerniak, prezes PGK w Lubartowie, został odwołany.
reklama

- Potrzebne jest nowe spojrzenie na spółkę, prezes spełnił swoją rolę. To kwestia wyczerpania formuły - powiedział Wspólnocie przewodniczący Rady Nadzorczej PGK Franciszek Piątkowski.

Sławomir Czerniak stanowisko prezesa PGK objął w lipcu 2019 r. Został wtedy powołany na trzyletnią kadencję.

Za rządów prezesa Sławomira Czerniaka PGK pozyskało dofinansowanie 1,6 mln zł na budowę farmy fotowoltaicznej, która ma dostarczać energię słoneczną do zasilania oczyszczalni ścieków. O możliwości zmiany na stanowisku prezesa PGK mówiło się już w lipcu, wtedy burmistrz Krzysztof Paśnik zapewniał, że jest zadowolony ze współpracy ze Sławomirem Czerniakiem.

Prezes PGK jeszcze na sesji Rady Miasta 30 sierpnia omawiał zmiany w regulaminie dostarczania wody i odbioru ścieków.

Nowym prezesem PGK został Zygmunt Osiak, były dyrektor Lubelskiego Zakładu Linii Kolejowych PKP. Kandydował w 2018 r. na radnego z listy PiS.

wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy